اندازه گیری زمان شروع و پایان گچ
اندازه گیری زمان شروع و پایان گرفتن گچ
اگر در یک ظرف مقداری آب بریزیم و روی آن به مقداری لازم
گچ اضافه کنیم (به همان مقدار که برای ساختن که برای ساختن
ملات های کلی ساختمان گچ داخل آب می ریزیم)
شروع زمان سخت شدن ملات از لحظه ای است که اگر
داخل مخلوط را به وسیله میخی خط بیاندازیم بلافاصله جای
خط پر نشود و پایان زمان سخت شدن آن زمانی است که اگر
روی ملات سخت شده با انگشت ضربه بزنیم روی ملات در محلی
که ضربه زده ایم آب ظاهر نشود
(مقدار این ضربه باید در حدود 0.5 کیلو کرم بر سانتی متر مربع باشد).
شروع زمان گرفتن گچ از لحظه ای است که گچ را داخل آب
می پاشیم و مدت سخت شدن آن از لحظه ای است که جای
شیار روی ملات باقی بماند تا زمانی که در اثر ضربه زیر انگشت آب جمع نشود.
باید توجه داشت که گچ سخت شده شکل پذیری خود را از
دست می دهد و دیگر قابل مصرف نیست نباید سخت شدن گچ
را با خشک شدن آن اشتباه کرد خشک شدن گچ با توجه به
گرمی و سردی هوا ممکن است از چند ساعت تا
چند روز بطول بیانجامد . خشک شدن گچ وقتی پایان
می یابد که رنگ آن کاملا سفید شود.
گــچ ثمین سمنان